Module 1: Sporten met hond en mens (2 dagen)

De nadruk ligt op de bewegingsleer van honden en je leert het gedrag van honden (beter) lezen. Na voltooien van de module weet je waar je op moet letten om overbelasting en/of blessures te voorkomen. We staan uitgebreid stil bij de bewegingsleer van honden, omdat honden vaak niet aangeven dat ze ergens last van hebben. Met meer zicht op wat ‘normaal’ is voor een hond, kan je in een vroeg stadium signaleren of bepaalde oefeningen moeten worden aangepast. Je bent na deze module zeker géén hondenfysiotherapeut. Dat is een vak apart en we bespreken ook wanneer je doorverwijst naar een specialist zodat het sporten voor de hond veilig en leuk blijft.

Na voltooien van deze module heb je ook kennis van de meest voorkomende fysieke klachten bij mensen en hoe je daar de oefeningen op aanpast. We nemen je mee in klassieke WOOFCAMP-oefeningen en belichten die vanuit verschillende kanten zodat je goed begrijpt wat erbij komt kijken om het sporten niet alleen veilig, maar vooral ook uitdagend en leuk te houden voor iedereen.

Tot slot heb je voldoende bouwstenen om een leuke sportles vorm te geven en uit te dragen.


Datum: zaterdag 12  &  zondag 13 februari 2022  /  18 & 19 feb 2023
Tijd*: +/- 9:30-17:30 uur
Kosten: EUR 345,-

* dit is een indicatie en kan nog iets wijzigen

Deze module kan los gevolgd worden en is onderdeel van de complete opleiding Sport-instructeur voor Hond en Mens van WOOFCAMP. De opleiding bestaat in totaal uit 5 modules en een examen verdeeld over een periode van 4 maanden. Klik hier als je meer wilt weten over de volledige opleiding?

De opleiding wordt gegeven door onze docenten Marit Hendriksen, Karolien Lammens en Barbara Kuiper-Tomesen.

Lees meer over de docenten


AANMELDEN? of VRAGEN? Vul onderstaand formulier in!


Aanmeldformulier

Lees hier onze: algemene voorwaarden

Alle velden met * zijn verpilcht

  • Datum:12 & 13 feb 2022 / 18 & 19 feb 2023
  • Tijd :10:00-17:00
  • Locatie:Haarlem
  • Kosten:€ 345,00