Module 2: Stabiel Leiderschap – bouwen aan een goede relatie mbv energieoverdracht (2 dagen)

Energieoverdracht is een overkoepelende term waarachter vooral heel veel communicatie schuilgaat – verbaal, non-verbaal en op energetisch niveau. In deze module leer je hoe je met hond en mens het beste kan communiceren zodat iedereen zich gehoord voelt en daardoor precies die instructies, tips en handvatten krijgt die nodig zijn zodat samen sporten leuk en leerzaam is. Wanneer je helder, zuiver en bewust communiceert en handelt en je “shit op orde hebt” ben je een stabiel leider. Dat heeft niets met dominant of streng zijn te maken, maar vooral met een bewuste en respectvolle houding naar je zelf en de hond. Hiervoor is het belangrijk dat we meer leren over en begrijpen hoe honden en mensen communiceren.

We staan stil bij de manier hoe honden communiceren. Je leert hun signalen op tijd en op de juiste manier te lezen en interpreteren.

Communicatie vindt altijd plaats in een bepaalde context. Voor honden wordt de context bepaald door de omgeving, de andere honden, de dynamiek die tussen de honden bestaat en de plaats die zij daarin innemen. De mens zit wat ingewikkelder in elkaar en brengt ook allerlei overtuigingen in. Zonder dat hij zich daarvan bewust is. De bril waardoor we kijken bepaalt over het algemeen wat we waarnemen en hoe we een situatie ervaren. Kenmerkend voor WOOFCAMP is, dat we juist stilstaan bij dit stuk bewustwording. Het is namelijk niet alleen ontzettend verhelderend om je bewust te worden van de bril die je op hebt in je interactie met mensen en honden. Je bent ook een veel betere coach en instructeur wanneer je dit doorhebt en je kan mens en hond daardoor veel beter begeleiden en ervoor zorgen dat ze hun doelen bereiken.

En dan is er tot slot de communicatie tussen mens en hond. Honden zijn zeer gevoelig voor energie en daarom spreken we in deze relatie ook van energieoverdracht. De dynamiek tussen mens en hond kan je heel veel vertellen over wat er bij wie moet worden af- of aangeleerd zodat vermeend “probleemgedrag” van een hond die bijvoorbeeld chronisch aan de riem trekt, verdwijnt als sneeuw voor de zon. In Module 4 gaan we nog veel dieper in op probleemgedrag en hoe je daar in je sportieve activiteiten mee omgaat.


Datum: zaterdag 5  &  zondag 6 maart 2022  / zaterdag 11 & zondag 12 maart 2023
Tijd*: 9:30-17:30 uur
Kosten: EUR 345,- 

* dit is een indicatie en kan nog iets wijzigen

Deze module kan los gevolgd worden en is onderdeel van de complete opleiding Sport-instructeur voor Hond en Mens van WOOFCAMP. De opleiding bestaat in totaal uit 5 modules en een examen verdeeld over een periode van 4 maanden. Klik hier als je meer wilt weten over de volledige opleiding?

De opleiding wordt gegeven door onze docenten Marit Hendriksen, Karolien Lammens en Barbara Kuiper-Tomesen.

Lees meer over de docenten


AANMELDEN? of VRAGEN? Vul onderstaand formulier in!


Aanmeldformulier

Lees hier onze: algemene voorwaarden

Alle velden met * zijn verpilcht

  • Datum:5 & 6 maart 2022 / 11 & 12 mrt 2023
  • Tijd :10:00-17:00
  • Locatie:Haarlem
  • Kosten:€ 345,00