Module 3: Omgaan met omgevingsinvloeden (3x 3uur in de ochtend en/of avond)

Of je deze module nou volgt als eerste kennismaking met onze opleiding of als onderdeel van de hele opleiding, hij zit bomvol praktijk en je hebt geheid spierpijn na afloop!

Dit is een echte praktijkmodule waarbij je leert externe factoren op constructieve manier te integreren in je sportieve activiteiten. Welke invloed heeft het sporten op verschillende locaties op hond en mens? Waarom is afwisseling juist zo goed? Hoe ga je om met onverwachte situaties tijdens het sporten? Denk daarbij aan voorbij rennende sporters of een voetbal die ineens de rust en concentratie verstoort. Hoe verwerk je de uitdagingen van je cursisten in de les waardoor iedereen er wat van kan leren?

We lichten ook het tipje van de sluier op van hoe WOOFCAMP-lessen zijn opgebouwd en waarom dat zo ondersteunend is bij het trainen van aandachtsboog en concentratievermogen van hond (en mens). De kracht zit hem in de opbouw, de thema’s en de wisseling van locatie op bepaalde momenten. Je gaat dit in deze module vooral zelf in de praktijk ervaren. In de Certificatie module krijg je alle bouwstenen nader uitgelegd en kan je aan de slag met het bouwen van je eigen lessen.


Datum: vrijdag 25  &  zaterdag 26 maart 2022  /  vrijdag 31 mrt  & zaterdag 1 april 2023
We hebben 3 lesblokken van ieder circa 3 uur verdeeld over 2 aaneengesloten dagen. Elk lesblok bestaat uit een volledige les, theorie, uitleg en nabespreking. Tussen de bijeenkomsten ben je vrij.

Tijd*: vrijdagavond 17:30-20:30
         zaterdag 9:30-13:00 & 15:00-17:30
Kosten: EUR 185,-

* dit is een indicatie en kan nog iets wijzigen

Deze module kan los gevolgd worden en is onderdeel van de complete opleiding Sport-instructeur voor Hond en Mens van WOOFCAMP. De opleiding bestaat in totaal uit 5 modules en een examen verdeeld over een periode van 4 maanden. Klik hier als je meer wilt weten over de volledige opleiding?

De opleiding wordt gegeven door onze docenten Marit Hendriksen, Karolien Lammens en Barbara Kuiper-Tomesen.

Lees meer over de docenten


AANMELDEN? of VRAGEN? Vul onderstaand formulier in!


Aanmeldformulier

Lees hier onze: algemene voorwaarden

Alle velden met * zijn verpilcht

  • Datum:25 & 26 maart 2022 / 31 mrt & 1 apr 2023
  • Tijd :ntb
  • Locatie:Haarlem
  • Kosten:€ 185,00