wie, wat en waar?

buiten sporten

Kosten

Lessen gaan per 5 rittenkaart. Je kan jezelf online voor een les inschrijven en vol is vol. Je 5 rittenkaart blijft 6 maanden geldig. Afzeggen mag tot 24 uur van tevoren via de automatisch toegestuurde bevestigingsmail van de specifieke les. Binnen de 24 uur zijn we helaas genoodzaakt de les van de strippenkaart af te trekken.

Een 5 rittenkaart kost: € 55,-

Als deze is opgebruikt kan je gemakkelijk nieuwe lessen opwaarderen via je persoonlijke pagina op deze site nadat je je hebt ingeschreven.

Proefles

Dat kan! Een paar keer per jaar organiseren wij voor mensen met een lichte WOOFCAMP twijfel een gratis proefles. De eerste mogelijkheid voor een proefles is op het Animal Event begin mei. Voor de volgende mogelijkheid hou deze website in de gaten of like onze facebookpagina.

Let op:
Zorg er zelf voor dat je jezelf én je hond niet overbelast. Bij twijfel; vraag gerust. Laat veel waardering blijken voor je hond (water, belonen etc.) want als hij of zij er geen zin meer in heeft, wordt de training wel heel zwaar.
Wurgbanden en slipkettingen zijn niet toegestaan. Mocht je hond niet zo sociaal zijn naar andere honden dan dien je dit van te voren aan te geven en na de les met de groep te bespreken. Houd rekening met elkaar en houd de communicatie open. Zo heeft iedereen een leuke tijd.
Bij de betaling gaan jullie als team automatisch akkoord met de eigen verantwoording. Schade die tijdens de lessen ontstaat aan jou en/of je hond is nooit voor rekening van de WOOFCAMP-organisatie of voor de instructeur.

We zien jullie graag!
Het Woofcamp-team

Haarlem
Elke zaterdag van 09.30 – 10.30
Elke woensdag van 18:30 – 19:30

Eindhoven
Elke woensdag van 19:00 – 20:00

Vlissingen
Elke dinsdag van 19.30 – 20.30

Son en Breugel
Elke zondag van 10.30 – 11.30

Uithoorn / Mijdrecht
Elke dinsdag van 19.30 – 20.30

Gouda
Binnenkort van start

Amsterdam
Uitgesteld

Zoetermeer
Tijdelijk stopgezet

WOOFCAMP wordt gegeven door enthousiaste instructeurs en instructrices die de WOOFCAMP-Academy succesvol hebben afgerond.

Instructeur Haarlem: Marit Hendriksen

Marit organiseerde tot 2010 evenementen met een maatschappelijk karakter; haar grote passie. Daarna kwam er een nog veel grotere passie bij want sindsdien is zij full-time bezig als hondengedragstherapeut. Haar specialiteit ligt in het kijken naar de persoonlijke mogelijkheden van mens en hond om daar een gepaste training voor te maken. Met haar ervaringen als gedragstherapeut, haar kennis van het organiseren van evenementen met een maatschappelijk karakter en ook nog een afgeronde CIOS opleiding op zak, werd WOOFCAMP ontwikkeld.

Instructeur Haarlem en Amsterdam: Yvette Tillema

Yvette is iemand die graag haar hart volgt. Naast haar “day job”, waar zij vooral mens- en resultaatgericht aan het werk is, ligt haar hart bij de natuur, haar honden, buiten zijn en sport. Door de jaren heen heeft zij veel (buiten)sporten beoefend, is jarenlang fanatiek paardrijdster geweest en heeft daarin ook enige tijd les gegeven. Na de eerste les Woofcamp was zij direct fan. De combinatie van sport, natuur en bezig zijn met je hond is heerlijk voor lichaam en geest. Omdat zij graag haar enthousiasme overbrengt op anderen heeft zij besloten om zich te bekwamen in het lesgeven van deze unieke hondensport. Onder begeleiding van het WOOFCAMP-team kan zij zich verder ontwikkelen op gebied van zowel sport en begeleiding van mensen als op het gebied van hondengedrag en training.

Instructeur Zoetermeer e.o. gezocht!

Door het plotselinge vertrek van onze Zoetermeer instructeur zijn we op zoek naar een nieuwe instructeur voor omgeving Zoetermeer.

Instructeur Vlissingen & Roosendaal: Kristel van Steen

Kristel is altijd al werkzaam geweest in de serviceverlenende sector, het contact met mensen spreekt haar erg aan. In haar vrije tijd is zij graag buiten. Enkele jaren terug heeft ze besloten haar hart te volgen en te beginnen met de opleiding tot Kynologisch Shiatsu massage therapeut, die ze dit jaar zal afronden. Verder is ze erg geïnteresseerd in de wisselwerking van de energie tussen eigenaar en hond. Ze ziet er erg naar uit om binnen Woofcamp aan de slag te gaan: “mensen, honden en buiten zijn, een geweldige combinatie!”

Instructeur Eindhoven: Ricky van Hest

Ricky is een zwaargewicht als we spreken over hondengedrag. Zo heeft zij, naast haar uitlaatservice ‘Gaatiemee.nl’ ook met succes de Instructeuropleiding van Gaus I en II afgerond alsook de opleiding van Dogvision en O&O. Dit aangevuld met cursussen bij Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld, Stapcontact-methode, Ttouch, maar ook vele lezingen gevolgd bij o.a. Sue Sternberg, Suzanne Clothier en Sheila Harper. Om van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven volgt ze nog regelmatig lezingen, congressen en workshops op het gebied van honden en hun gedrag. WOOFCAMP is hierin een bijzonder welkome aanvulling omdat alle bovengenoemde opleidingen hierin samen komen.

Instructeur Son en Breugel: Cynthia Cappers

Cynthia houdt van alle dieren, maar honden zijn haar favoriet. Met haar eigen hondenuitlaatservice geniet ze elke dag van het werken met honden. Daarnaast zijn haar hobbies canicross, dog survival runs en agility. Dit doet ze met veel plezier en zo vaak mogelijk met haar eigen hond. Woofcamp sprak Cynthia direct aan: mensen leren een team te zijn met hun hond door middel van samen sporten, wat een superidee! Ze kijkt er dan ook erg naar uit om aan de slag te gaan.

Instructeur Uithoorn/Mijdrecht: Willemijn de Haan

Willemijn heeft naast haar werk in de food sector twee echte grote passies, sport en dieren! Haar passie voor dieren uitte zich o.a. in een afgeronde studie voor veterinair natuurgeneeskundig therapeut en in praktijk-speuren, agility en jachttrainingen. Het sporten kwam tot uiting in het lesgeven van o.a. bootcamp. Lang werden deze twee passies apart gevoed totdat WOOFCAMP op haar pad kwam. Iets doen samen met je hond is heel erg leuk maar samen sporten met je hond is nog veel leuker!

Achtergrond

Er bleek een grote behoefte te bestaan onder de hondenbezitters om náást individuele gedragstherapiesessies op regelmatige basis bezig te zijn met het intensiveren en verbeteren van de relatie tussen hond en baas. Hierdoor blijft de relatie tussen hond en baas levendig en zullen zij elkaar steeds beter begrijpen; spelenderwijs leert de baas dus op een constructieve manier in te gaan op de behoeftes van de hond. Blijf dus zeker niet weg omdat jij denkt dat jouw hond niet met andere honden om kan gaan!

Geef je dus vandaag nog op als team (= jij en je hond) en nodig ook je hondenvrienden uit om gezellig mee te doen. We waarschuwen nu alvast: meedoen is verslavend.

Houd er rekening mee dat WOOFCAMP lichamelijk aardig zwaar kan zijn. Onze tip is: blijf altijd je grenzen opzoeken m.b.t. je lichamelijke conditie en die van je hond, maar houd jezelf en je hond altijd goed in de gaten. Bewust ademhalen is hierbij heel belangrijk, waardoor je gefocust blijft op het huidige moment. Er is  geen specifiek einddoel waar fanatiek naar gestreefd hoeft te worden, het gaat vooral om het hebben van plezier. Als je de instructies van de WOOFCAMP instructeur goed opvolgt, dan heb je én een superleuke én een effectieve training. Honden in alle soorten en maten kunnen meedoen!

Handig om te weten:
Meenemen:
•    water voor je hond en jezelf
•    matje of handdoek voor de oefeningen
•    beloningssnoepjes voor je hond

Wij zien het liefst alle honden met een tuigje tijdens de Woofcamp lessen!