Docenten WOOFCAMP-opleiding

MARIT HENDRIKSEN

Marit is de bedenker en oprichter van WOOFCAMP. Deze formule van sporten met je hond kwam voort uit de behoefte van haar hondengedragstherapie-klanten om een follow-up te hebben voor hetgeen ze in een traject geleerd hadden en op een speelse manier te blijven werken aan de relatie met hun honden. Het lag voor de sprotleraar in haar voor de hand om daar een sportieve activiteit voor te verzinnen die zijn vorm heeft gevonden in WOOFCAMP: bootcampen met je hond.

“WOOFCAMP is uniek”, vertelt ze enthousiast, “want de focus van de lessen ligt naast lekker sporten vooral op het werken met energie wat de basis is van de relatie tussen hond en mens. Onze instructeurs leren daarmee te werken in onze opleiding.”

Wat Marit ook zo leuk vindt aan WOOFCAMP is dat dit een plek is waar niet vingerwijzend naar elkaar gekeken wordt als de hond in de fout gaat. Maar dat de bredere context gezien wordt en dat mensen leren het gedrag van honden beter te begrijpen. Marit weet precies hoe het voelt als je door je omgeving in het hokje “oh daar heb je weer zo’n bulterriër eigenaar” wordt gestopt. Zij heeft twee “lastige gevallen” bulterriërs gesocialiseerd tot leuke, gezellige, Nederlandse honden.

Ze is de kortzichtigheid en veroordelende houding van haar medemens spuugzat en hoopt met haar werk als WOOFCAMP-instructeur en opleider mensen bewust te maken van álles wat er komt kijken bij het interpreteren van “probleemgedrag” en de oplossingen ervan.

Achtergrond

 • CIOS
 • Kynologisch instructeur
 • BhvD, EHBO en Diergeneeskundige kennis
 • Healing Touch Animals, Dierencommunicatie

 

KAROLIEN LAMMENS

Karolien is samen met Marit het creatieve brein achter de instructeursopleiding van de WOOFCAMP. Als coach en yogadocent heeft ze passie voor persoonlijke groei.

Zij vindt het boeiend om te begrijpen waarom mensen doen wat ze doen (of juist niet doen wat ze eigenlijk wel willen doen). Ze wil dan weten welke belemmerende overtuigingen de weerstand veroorzaken en ervoor zorgen dat ze toch hun doelen behalen. Het leren omgaan met weerstand en herkennen hoe zich dat voordoet tijdens het sporten of begeleiden van mensen en honden staat centraal in onze opleiding.

Daarnaast leer je hoe je op een niet-oordelende en bewuste manier met mensen communiceert. Wat onze instructeurs positief onderscheid van hun con-collega’s is dat ze zich bewust zijn van de gekleurde bril waardoor ze de wereld waarnemen én deze afzetten om de deelnemers – hond en mens – te ontvangen in een lesomgeving waar iedereen welkom is.

Bovendien vindt zij de formule sporten met je hond fantastisch. “Niet omdat ik zelf een fanatieke bootcamper ben,” zegt ze met een brede glimlach op haar gezicht, “maar omdat ik heb gezien en ook ervaren hoe leuk het is om samen met je (bonus)hond zoiets te doen.” Vol enthousiasme zet zij zich in om tijdens de opleiding alles wat met bewust lesgeven en communiceren te maken heeft over te dragen.

Achtergrond

 • MA Europese Studies met minor communicatiewetenschappen
 • Gecertificeerd yogadocent (500 uurs opleiding hatha yoga)
 • Professional Consciousness Coach (ACTP)
 • Playing Big Facilitator - coaching people to play bigger

 

BARBARA KUIPER-TOMESEN

Barbara heeft een fascinatie voor het lijf – of zoals fysiotherapeuten dat zeggen – het bewegingsapparaat van mens en dier en vooral dat van honden en paarden. Haar huishouden bestaat uit man, zoon, hond, paard en een cavia en in haar vrije tijd is ze veel op stal. Ze is gek op dieren.

Barbara is vanaf het begin betrokken bij de WOOFCAMP-Academy en heeft haar jarenlange ervaring en kennis van het vak als dierenfysiotherapeut samengebracht in een interessante module over hondenfysiologie. Hierin leer je onder andere hoe het hondenlichaam werkt en wat een normale manier van bewegen is voor de hond. Vanuit daar leer je herkennen wanneer er iets afwijkt van de normale manier van bewegen en kan je jouw sportlessen aanpassen voor honden met blessures of lichamelijke (ras eigen) beperkingen. Dit zorgt ervoor dat iedereen met plezier en op een veilige manier kan sporten.

In haar werk krijgt Barbara vaak te horen dat ze zo heerlijk rustig is en dat daardoor de honden die ze behandelt ook zo rustig worden. Dit is nou een prachtig voorbeeld van energie-overdracht – een onderdeel dat in andere modules uitgebreid aan bod gaat komen. Kortom, Barbara straalt rust en vertrouwen uit en dat pikken honden (en mensen) op.

Achtergrond

 • HBO fysiotherapie voor mensen
 • Post-HBO opleiding fysiotherapie voor dieren
 • Diploma’s voor veterinaire chiropractie, kleine huisdieren en voor paarden.