Hoe het allemaal begon & achter de schermen

Het creatieve brein achter WOOFCAMP is Marit Hendriksen die een aantal jaren geleden deze - toen nog unieke - manier van sporten met je hond bedacht om tegemoet te komen aan de behoefte van hondenbezitters om iets nuttigs (gedragstherapie) te combineren met iets leuks (sporten). 

"Het is een driedubbele win-win-win situatie," roept ze enthousiast wanneer ze met passie over WOOFCAMP vertelt. "Naast je eigen workout, krijgt de hond lekker veel beweging, hoef je je hond niet apart nog uit te laten na een lange dag werken, je bent lekker buiten, je brengt quality time met je hond door en tussen de bedrijven wordt er gewerkt aan het (probleem)gedrag van de hond én," voegt ze met een knipoog nog even toe, "het onbegrijpelijke 'geblaf' van het baasje." 

Duidelijke communicatie - en dat gaat over meer dan alleen verbale communicatie - is van essentieel belang bij het veranderen van gedrag. Zij spreekt uit ervaring want zij heeft zelf twee “lastige gevallen” bulterriërs met consequente en liefdevolle begeleiding gesocialiseerd tot leuke, gezellige, Nederlandse honden.

WOOFCAMP is de afgelopen jaren uitgegroeid van een eenmanszaak naar een team bekwame instructeurs verdeeld over het hele land. Het backoffice-team is wat minder omvangrijk en bestaat uit Marit en Karolien Lammens

Achter de schermen houden ook zij ervan om het nuttige (fine-tunen en vernieuwen van het aanbod) te combineren met het aangename (dagje strand als het weer het even toelaat). Samen hebben ze de opleiding Sport-Instructeur voor Honden in het leven geroepen en vorm gegeven om in de groeiende behoefte aan instructeurs te voorzien die in het gedachtengoed van WOOFCAMP les kunnen geven.

Missie & visie van WOOFCAMP

WOOFCAMP is ontstaan vanuit de behoefte van oud-gedragsklanten van Marit Hendriksen - eigenaar van DogDoc en oprichter van WOOFAMP - om op een laagdrempelige, toegankelijke en speelse manier te blijven werken aan het probleemgedrag van de hond. Alle lessen hebben daardoor een bepaalde opbouw die het integreren van zogenaam “moeilijke” honden mogelijk maakt. Dat deze formule aanslaat bij veel meer hondeneigenaren en honden is niet verbazingwekkend. Het is immers een ontzettend leuke manier om op een actieve manier samen iets te ondernemen en nieuwe dingen te leren. 

Onze instructeurs zijn opgeleid om op coachende wijze met de hondeneigenaren om te gaan en persoonlijke leerdoelen te integreren in de groepslessen. Daarnaast zijn ze in staat om een goede groepsles te geven, waarbij zij de flow bewaken én persoonlijke aandachte kunnen geven aan elk hond-eigenaar team.  

Onze visie is in onderstaande bullets samengevat en laat je zien wat wij bij WOOFCAMP belangrijk vinden. Alle instructeurs die onze opleiding hebben gevolgd en licentiehouder zijn, vertegenwoordigen deze visie:

 • WOOFCAMP erkent dat honden van nature leergierig zijn en baat hebben bij stabiel en respectvol leiderschap.
 • WOOFCAMP benadrukt dat honden die opgevoed worden zonder straf en met de juiste beloning, blije honden zijn.
 • Bij WOOFCAMP zijn alle honden en hondeneigenaren welkom. Ook de honden met probleemgedrag. Veiligheid staat wel voorop in de lessen, dus bij ernstig probleemgedrag kan aanvullende (voorafgaande) gedragstherapie nodig zijn.
 • WOOFCAMP heeft als doel de relatie tussen hond en mens te verbeteren gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. (i.p.v. angst en macht).
 • WOOFCAMP sportlessen integreren spel en plezier met leren en groeien. Spelenderwijs leren hond en mens elkaar beter kennen en begrijpen. Je leert hoe je eigen gedrag en energie bijdragen aan het laten ontstaan of instant houden van (probleem)gedrag waardoor oude en vervelende gedragspatronen kunnen worden aangepakt en veranderd. En het mooie is, het is geen ‘hard werken’ en toch bereik je heel veel.
 • WOOFCAMP werkt met persoonlijke leerdoelen en integreert deze in de algemene sportlessen. Onze instructeurs geven op een coachende manier les.


De sportlessen van WOOFCAMP voldoen aan een overkoepelende behoefte, namelijk “sporten in de buitenlucht samen met je hond.” WOOFCAMP streeft met de opzet van haar lessen daarnaast de volgende subdoelen na:

 • relatie hond-mens versterken
 • de hond en zijn gedrag beter leren begrijpen
 • probleemgedrag verminderen
 • meer begrip hebben voor de medehond en -mens
 • mensen uit hun isolement halen als ze een moeilijke hond hebben
 • mensen leren een betere leider voor hun hond te zijn
 • en dat allemaal in de context van sport en plezier
 • kortom: WOOFCAMP maakt de wereld een beetje mooier