Hoe het allemaal begon & achter de schermen

Hoe het allemaal begon & achter de schermen

Het creatieve brein achter WOOFCAMP is Marit Hendriksen die een aantal jaren geleden deze unieke manier van sporten met je hond bedacht om tegemoet te komen aan de behoefte van hondenbezitters om iets nuttigs (gedragstherapie) te combineren met iets leuks (sporten). 

"Het is een driedubbele win-win-win situatie," roept ze enthousiast wanneer ze met passie over WOOFCAMP vertelt. "Naast je eigen workout, krijgt de hond lekker veel beweging, hoef je je hond niet apart nog uit te laten na een lange dag werken, je bent lekker buiten, je brengt quality time met je hond door en tussen de bedrijven wordt er gewerkt aan het (probleem)gedrag van de hond én," voegt ze met een knipoog nog even toe, "het onbegrijpelijke 'geblaf' van het baasje." 

Duidelijke communicatie - en dat gaat over meer dan alleen verbale communicatie - is van essentieel belang bij het veranderen van gedrag. Zij spreekt uit ervaring want zij heeft zelf twee “lastige gevallen” bulterriërs met consequente en liefdevolle begeleiding gesocialiseerd tot leuke, gezellige, "Nederlandse" honden. Duidelijke communicatie staat daarom centraal in de lessen en de opleiding WOOFCAMP-instructeur.

WOOFCAMP is de afgelopen jaren uitgegroeid van een eenmanszaak naar een team bekwame instructeurs verdeeld over Nederland en België. 

Het backoffice-team bestaat uit Marit en Karolien Lammens. Als coach en yogadocent heeft Karolien passie voor persoonlijke groei. Zij vindt het boeiend om te begrijpen waarom mensen doen wat ze doen (of juist niet doen wat ze eigenlijk wel willen doen). Ze wil dan weten welke belemmerende overtuigingen de weerstand veroorzaken en ervoor zorgen dat ze toch hun doelen behalen. Samen runnen Marit en Karolien de opleiding WOOFCAMP-instructeur waarin je op een leuke, laagdrempelige en veilige manier leert sporten met hond én mens zodat de hond-mens relatie en (probleem)gedrag verbetert.

Achter de schermen houden Marit en Karolien ervan om het nuttige (fine-tunen en vernieuwen van het aanbod) te combineren met het aangename (dagje strand als het weer het even toelaat). Samen hebben ze de opleiding WOOFCAMP-instructeur in het leven geroepen om te kunnen voorzien in de groeiende behoefte aan instructeurs die het gedachtengoed van WOOFCAMP blijven uitdragen en verspreiden.