Fit blijven en aandacht voor je hond? Hondengedragstherapeuten Sara & Sofie beginnen met WOOFCAMP in België

Twee hondengedragstherapeuten introduceren WOOFCAMP in België. Het is een variant op bootcamp maar dan met je hond. Zo blijf je op een speelse manier fit terwijl je ook werkt aan het gedrag van je hond.

Het idee komt overwaaien uit Nederland en is heel simpel: sporten en tijd doorbrengen met je hond. Volgens Sofie Jaeken, één van de twee WOOFCAMP-instructeurs is daar ook nood aan: “Vaak willen honden spelen en bewegen, net als je als baasje thuis bent van je werk. Als je dan je eigen sportbeleving kan combineren met de omgang met je hond dan win je op alle vlak. Je wint tijd, je wint aan fysieke conditie en je wint aan een goede relatie met je hond.”

Beluister hier het interview:

Fit blijven en tijd maken voor je hond? Dan is WOOFCAMP iets voor jou!

Net zoals mensen kunnen honden ook best wat beweging gebruiken, legt Sofie Jaeken uit: “Sowieso is het nodig om je hond genoeg beweging te gunnen. Heel veel mensen doen dat ook goed en gaan regelmatig wandelen. Door corona wordt er nu ook al heel veel gewandeld dus de meeste honden hebben niet zo veel last van coronakilo’s. Maar er is meer dan wandelen alleen en een hond kan ook wat uitdaging gebruiken. De oefeningen die we met woofcamp aanbieden zijn een mooie aanvulling.”

Geen dril

WOOFCAMP klinkt wel fors en heeft de bijklank van driloefeningen maar dat ontkent Jaeken: “We passen de oefeningen aan, zowel aan de baasjes als aan de honden. Je hebt grote, kleine zware of minder zware honden, en dat geldt ook voor de baasjes. Wat telt is het samen zijn en samen bewegen. Daar leren zowel het baasjes als de honden van. We doen de sessies ook in groep, dus de eerste les is altijd wat chaotischer, maar ook daar zie je snel een goede evolutie in het gedrag van de honden.”


VTR Nieuws, 24 januari 2022